"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, February 16, 2016

Esad: Suriye'ye girmek piknik yapmaya benzemez- Sputnik News

Uluslararası Destek Grubu toplantısının ardından ilk kez konuşan Esad, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin askeri müdahalede bulunabileceği haberlerini değerlendirdi. Suudiler ve Türkiye'nin tüm haritayı değiştirebilirmiş gibi yansıtılmamalarını isteyen Esad, yine de böyle bir müdahale olabileceği olasılığını yabana atmamaları gerektiğini vurguladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 11 Şubat’ta Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısı sonrası ilk kez konuştu. “Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’ye saldırıp saldırmayacağını tartışmak demek, onlara daha büyük bir hacim kazandırmak anlamına gelir” diyen Esad, şöyle devam etti: “Sanki karar alma gücü veya haritayı değiştirme iradeleri varmış gibi. Suudiler ve Türkiye, başkalarına tabi birer ülkeden ibaret” ifadesini kullandı.
Diğer taraftan Esad, Türkiye ve Suudilerin Suriye’ye kara birliği göndermesinin ‘piknik yapmaya’ benzemeyeceğini ve ‘küresel yansımaları’ olacağını vurgulayıp “Dolayısıyla endişelenmeye gerek yok ama muhtemel aptallıkları da göz ardı etmemeliyiz” dedi.