"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, February 17, 2016

BMGK'da 'alınan bir karar yok'- Al-Jazeera Turk

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Rusya’nın çağrısıyla bugün yapılan kapalı oturumda, Türkiye’nin PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG’ye karşı başlattığı top atışı konusunu görüştü. Konsey üyeleri, Türkiye’nin, Suriye’ye yönelik top atışından endişe duyulduğu konusunda görüş bildirdi.
Toplantının ardından BMGK şubat ayı dönem başkanı olan Venezuela'nın BM Daimi Temsilcisi Rafael Ramirez Carreno, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konsey üyelerinin Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine yönelik bombalamalarından endişe duyduğunu söyledi. Suriye'nin bu konuya ilişkin Konseye mektup gönderdiğini ifade eden Carreno, "Tüm BMGK üyeleri, Türkiye'den uluslararası hukuka uygun hareket etmesini isteme konusunda anlaştı" dedi.
Daha sonra bir açıklama daha yapan Carreno, "Herkese açıkça belirtmek isterim ki, Konsey'de konuya ilişkin basın bildirisi, başkanlık bildirisi ya da karar metni kabul etmedik. Üye ülkeler Suriye'deki durum, insani yardım unsurlarının bombalanması ve bir çok konuya ilişkin endişelerini belirttiler" dedi.
Carreno, ilk açıklamasında, gazetecilerin, 15 üyenin tamamının da aynı görüşte olup olmadığını yönündeki sorusu üzerine "Evet, değişik seviyelerde olmakla birlikte tüm üyeler bu konuda hemfikir" yanıtını vermişti.