"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, February 17, 2016

Amerikalı Sözcüden Erdoğan’a Yanıt- VOA Türkçe

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, PYD ile PKK arasında bağ kurmamanın Türkiye’ye karşı “hasmane bir tutum” anlamına gelmediğini söyledi.
Toner günlük basın brifinginde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün PYD konusunda Washington’a yönelttiği sert suçlamalara yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Her şey apaçık ortadayken PYD ile PKK arasındaki bağı saymak körlük değilse, ülkemize karşı hasmane bir tutumdur” şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Toner, “Hasmane tutum mu? Hayır hiç de değil. Öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine saygı duyuyorum. Bu odadaki çoğunuzun bildiği gibi, YPG’nin rolü ve PKK ile bağları konusunda sadece aramızda bir görüş farklılığı var” diye konuştu.
Toner, PKK’yı terör örgütü olarak gördüklerini ve Türkiye’nin bu örgütle mücadele çabalarını desteklediklerini yineledi. YPG güçlerinin Afrin’in dışında ve Minnak hava üssü de dahil Azez yakınlarındaki bölgelerde ek toprak kazanma girişimlerinin zarar verici olduğunu ve IŞİD’ı yenilgiye uğratmaya dönük ortak çabaları baltaladığını da tekrarladı.