"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, February 12, 2016

Putin Suriye'de istediğini nasıl elde ediyor?- BBC Türkçe

Batı'dan bakınca Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin diplomatik açıdan gözden düşmüş durumda.
Kırım'ı ilhak etmesi ve Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalara katılması Avrupa'da soğuk savaş sonrasında kurulan ilişkilerin seyrini bozdu.
Nato ülkeleri yakınlarında yapılan tatbikatlar, İsveç gibi bir ülkede bile Rusya ile çatışmanın artık imkansız olarak görülemeyeceği yolunda kaygı duyulmasına yol açtı.
Nato ülkeleri yavaş yavaş savunma harcamalarını arttırırken, ABD de Avrupa'daki varlığını güçlendirmek için adımlar atıyor.
Rusya tabii ki olaya diğer yönden bakıyor ve Nato'yu genişlemekle suçluyor.
İlginç bir şekilde, Rusya'nın, Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın yanında Suriye'ye müdahil olmasına batının verdiği yanıt, bazı ortak paydalarla birleştikleri şeklinde oldu.
Rusya, en azından bir hafta öncesine kadar, Suriye'ye barış getirme çabalarının sponsorlarından biri ve herhangi bir çözümün hayati bir unsuru olarak görüldü.
Sonradan bakınca, gerçekten çok bir temenni gibi görünen bu görüş, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep'e yönelik saldırısından sonra geçerliliğini koruyacak mı bilinmez.