"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, December 02, 2016

Times: Putin ve Erdoğan Suriye'yi paylaşmaya başladı- BBC Türkçe

İngiliz The Times gazetesi, Türkiye ile Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde kontrolün kimde olacağı konusunda anlaşmaya başladığını yazdı. Londra'da Arapça yayımlanan El Şark el Ewsat gazetesi de Ankara'da yapılan görüşmeler sonucunda, ateşkes ilan edilmesi karşılığında eski adı Nusra Cephesi olan Şam'ın Fethi Cephesi'nin savaşçılarının Doğu Halep'ten ayrılacağını iddia etti.
Times gazetesinin İstanbul'daki Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith'in imzasını taşıyan haberde, Suriye'de iç savaşın başlangıcından bu yana farklı tarafları destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uzlaşmaya başladığı öne sürüldü.
Gazetenin haberine göre, Türkiye'nin kendi içinde yaşadığı sorunlar ve dış politikada oluşan yeni reel politik durum nedeniyle Erdoğan, Suriye konusunda tavır değiştirmek zorunda kaldı ve yeniden arabulucu rolü üstlenmeye başladı.
Erdoğan ile Putin son birkaç hafta içerisinde üç kez telefonla görüştü. Bu görüşmelerde ele alınan başlıca konular arasında Suriye'deki son durum ve Halep'le ilgili gelişmeler de yer alıyor.