"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, March 06, 2012

Doğrular ve gaz (Hüsnü Mahalli- Akşam)

İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile Savunma Bakanı Barak ABD'de İran'a yönelik olası saldırıyı konuşuyorlar. Pazartesi günü Başbakan Netanyahu onlara katılacak. Dışişleri Bakanı Clinton ise İran konusunda Ankara'ya baskı yaptıklarını söyledi. Amerikalılar Malatya'daki radarların İran'a karşı ve İsrail'i korumak amacıyla kurulduğunu her fırsatta söylüyor.
Mısır'da ise Müslüman Kardeşler hükümeti İsrail'e gaz ihracatını sürdürüyor, Gazze'ye yönelik ambargoya devam ediyor ve İsrail ile 1978'de imzalanan Camp David anlaşmasına sadık kalacağını söylüyor. Gazze halkı aç, susuz, ilaçsız, elektriksiz olarak Arap ve Müslüman ülkelerin ilgisizliğinden kırılıyor. Arap ve Müslüman ülkelerin medyası ise yöneticilerinin ısrarlı yalanlamalarına rağmen Hamas'ın Şam'dan ayrılışını konuşuyor. Çünkü tek derdi 'Suriye'ye askeri müdahale' olan o medyanın patronları böyle istiyor. İstiyor da Hamas'ın nereye gideceğini ne bize ne de Filistin halkına söylemiyor. Çünkü hiçbir Arap ve Müslüman ülkesi onları kabul etmiyor. Edenler de onlara 'Silahlı mücadeleyi bırakın, İsrail'i tanıyın ve var olan işgal koşullarını kabul edin' diyor...

http://www.aksam.com.tr/dogrular-ve-gaz-5751y.html