"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, October 21, 2012

Ankara’nın “devrimci” Suriye politikasında revizyon imkanı (Alptekin Dursunoğlu- YDH)

Ankara hala Suriye’yi iç savaşa götüren “devrim”ci politikasında oldukça ısrarlı ve sorunun muhaliflerle yönetim arasında yapılacak müzakerelerle çözülmesine oldukça mesafeli görünüyor.
Suriye’deki sorunun ancak bu ülkedeki rejimin devrilmesiyle çözülebileceğine inanan Türk yetkililerin içinde İran ve Rusya’nın da yer aldığı “üçlü müzakere sistemi” önermesi, Ankara’nın Suriye politikasını gözden geçirmeye başladığı yorumlarına sebep oldu.
Başbakan Erdoğan’ın “üçlü müzakere sistemi” önerisini ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun kurban bayramında ateşkes yapılması yönündeki çağrısını Ankara’nın Suriye politikasını değiştirmeye başlamasının işareti olarak okuyanlara göre Türkiye, "Suriye’de devrim oyununa" girdiği Batılı müttefikleri tarafından yalnız bırakıldığını gördü ve şimdi Rusya ve İran’ın yer aldığı yeni bir uluslar arası kombinasyonla Suriye batağından çıkmaya çalışıyor.
Ancak New York Times gazetesinin ABD’nin Suudi Arabistan ve Katar’ı Suriye’deki isyancılara ağır silahlar vermekten men ettiğine ilişkin haberinden yaklaşık 10 gün sonra Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan haber, Amerikan kamuoyunda olduğu kadar Ankara’nın Suriye politikasını revize etmeye başladığını düşünenlerde de şaşkınlık yaratmış olmalı...

http://www.ydh.com.tr/YD338_ankaranin-devrimci-suriye-politikasinda-revizyon-imkani.html