"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Friday, October 26, 2012

Cumhurbaşkanı El-Esad Bayram Namazını El-Efrem Camisinde Kıldı- SANA Türkçe


ŞAM – Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad bu sabah mübarek Kurban Bayramı namazını Şam’ın Muhacirin bölgesindeki el-Efrem Camisinde kıldı.
 
Cumhurbaşkanı el-Esad’a bayram namazında parti ve devlet ileri gelenleri, milletvekilleri ve Cumhuriyet Baş Müftüsünün yanı sıra din ulemaları ve vatandaşlar eşlik etti.
 
Cumhurbaşkanı el-Esad ve cemaat bayram namazını Şeyh Velit Abdülhak’kın eşliğinde kılarken el-Esad Şeyh Abdülhak’ın kurban bayramının anlam ve önemini vurgulayan bayram hutbesini dinledi.
 
Şeyh Abdülhak, Hz Muhammed’in (sav)veda hutbesinde söylediği sözlerle insanların kanlarının, mülklerinin ve namuslarının kutsallığını vurguladığını söyledi.
 
Suriyelilerin Hz. Muhammed’in (sav) mesajını yerine getireceklerin başında yer aldığını ve bunun bir sorumluluk olduğunu söyleyerek insanların birbirini sevmesi gerektiğini, Müslümanların kardeş olduğunu, birbirlerine zulmetmemesi ve kötülük etmemesi gerektiğini ifade etti.
 
Şeyh Abdülhak, sözde Arap Baharının Arap ve İslam ülkelerini kasıp kavuran soğuk bir kışa dönüştüğünü, bu noktada ırkçılığın en geniş ve en açık anlamıyla ortaya çıktığını söyleyerek bir ırkın üstünlüğünü ve her hakka sahip olduğunu iddia eden, halkaların zenginliklerini çalan uluslar rası Siyonizm’in ırkçılığına dikkat çekti...

http://sana.sy/tur/236/2012/10/26/449246.htm