"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, October 17, 2012

Genelkurmay, Suriye ile savaşın günlük faturasını çıkardı; 1 milyar dolar... (Ahmet Takan- Yeni Çağ)

Savaş tezkeresinin ardından indirilip kaldırılan uçaklar.. Sınır boyu dizi dizi toplar, tanklar.. 100 bini aşan sığınmacı sayısı...

Tayyip Erdoğan esip gürlüyor.. “Mülayim” bilinen Ahmet Davutoğlu’nun frenleri tutmuyor..
 
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de sınıra gidip yumruk havaya yapmamış mıydı?..

Halka verilen savaş gazının dozajı hiç düşürülmüyor.. Bu arada ihtiyat da elden bırakılmayıp bazı akredite taraftar yazarlara “AKP iktidarı Suriye ile savaş istemiyormuş” mealinde yazılar yazdırılıyor.

İşin aslına gelelim mi?..

Genelkurmay Başkanlığı’ndan Tayyip Erdoğan’a sunulan rapor hiç de siyasi iktidarı memnun edecek cinsten değil. Genelkurmay Başkanlığı, Suriye ile olası savaşın mali bilançosunu Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önüne koydu;

Günlük 1 milyar dolar. Bu rakam “savaş 30 gün sürerse ve de Rusya müdahil olmazsa” geçerli. Eğer harekat 30 günün üstüne çıkarsa, “mali faturası daha ağır. Bugünden net rakam vermek imkansız”

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=24465