"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, May 07, 2017

ABD askerleri, YPG'ye katılım töreninde görüntülendi- Sputnik News

Suriye'de ABD askerlerinin YPG’liler ile birlikte hareket edip görüntü vermesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. ABD askerlerinin, 2 gün önce de Haseki’de 250 Arap ve Kürt kadının ana unsurunu YPG'lilerin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) katılımı için düzenlenen törene katıldıkları ortaya çıktı.

Suriye'nin kuzeyde, Ankara'nınPKK'nın bu ülkedeki kolu olarak kabul ettiği YPG ile birlikte hareket edip yan yana görüntü vermeleri krize neden olan ABD askerlerinin, bu kez ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu askeri bir törene katıldıkları ortaya çıktı.
Türkiye'nin hava operasyonu ile vurduğu dağ olan ve YPG'nin ana karargahının bulunduğu Karaçok'ta verilen eğitimi tamamlayan 250 Kürt ve Arap' kadının DSG'ye katılımı için Haseki'de düzenlenen törene, ABD askerleri de katıldı.