"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, May 13, 2017

Suriye ordusu Kabun’u tamamen kontrol altına aldı- YDH

El Masdar’ın haberine göre Suriye ordusu şiddetli çatışmaların ardından Kabun’u tamamen kontrol altına aldı. Suriye ordusuna mensup mühendislik birlikleri silahlı grupların yerleştirdiği bombaları temizlemeye başladı.

Muhaliflere ait Kasyun adlı site ise silahlı grupların Suriye ordusunun bu sabah başlattığı saldırıyı püskürttüğünü; ancak havan ve roket saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

Başkent Şam’ın kuzeydoğusunda bulunan Kabun mahallesi, kent merkezine 4 kilometre mesafede bulunuyor.

Kabun mahallesi, Doğu Guta’daki silahlı grupların Şam kent merkeziyle irtibatını sağlayan bir halka işlevi görmesinden dolayı hem Suriye ordusu hem de silahlı gruplar tarafından büyük önem taşıyor.

Nusra Cephesi ve müttefiklerinin oluşturduğu Tahrir Şam grubu, 21 Mart’ta Kabun ile güneyinde yer alan Cober mahallelerini birleştirmek amacıyla büyük bir saldırı başlatmış; ancak Suriye ordusu silahlı grupların ele geçirdiği yerleri kısa sürede geri almıştı.

Kabun'un kuzeyindeki Berze mahallesinde bulunan silahlı grupların yapılan anlaşmayla tahliye edilmesine de devam ediliyor.