"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, May 11, 2017

Suriye ordusu, Deyr ez Zor'da IŞİD'e karşı taarruza geçti- Sputnik News

IŞİD'e karşı mücadelesini sürdüren Suriye ordusu, kuşatma altındaki Deyr ez Zor'da IŞİD mevzilerine karşı taarruza geçti.

Suriyeli askerler, son olarak gerçekleştirdikleri operasyonla bir su kuyusunun bulunduğu Ebu Hasan bölgesine ulaştı. Ordu birlikleri, kontrollerine geçirdikleri havalimanının güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak ve daha önce IŞİD'in işgal ettiği lojistik destek yollarının kontrolünü kazanmak üzere havalimanına bitişik bölgeleri teröristlerden temizliyor.
'BELÇİKALI BİR IŞİD MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ'
Sputnik'e konuşan bir askeri kaynak, taarruz sırasında Belçika vatandaşı bir IŞİD komutanının ve üzerlerinde Arap ülkelerine ait pasaportlar çıkan bazı örgüt mensuplarının öldürüldüğünü, ordunun havalimanının güneybatı kanadını ve teröristlere ait silah ve mühimmat depolarının kontrolünü sağladığını aktardı.
Yetkili, Suriyeli ve Rus hava kuvvetlerinin teröristlerin bu bölgedeki önemli mevzilerine devamlı olarak saldırılar düzenlediğini, son olarak kara harekatından önce IŞİD'in dayanak noktalarının ve lojistik destek yollarının imha edildiğini sözlerine ekledi