"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, May 15, 2017

‘ABD, İngiliz ve Ürdün özel kuvvetleri Suriye’de’- YDH

YDH- İsrail’den yayın yapan Debka adlı internet sitesi, Amerikan, İngiliz ve Ürdün özel kuvvetlerinin Pazar günü geç saatlerde Suriye’nin güneyine girdiğini bildirdi.

Haberde Amerikan, İngiliz ve Ürdün özel kuvvetlerinin Ürdün’ün kuzeyinden geçerek Irak, Ürdün ve Suriye arasındaki Tenef sınırından Suriye’nin güneyine girdiği ve bu harekatın İsrail’le koordineli olarak yapıldığı bildirildi.

Suriye ordusu ile Hizbullah’ın da Suriye, Irak, Ürdün sınırı boyunca ilerlediği ve Amman ile Bağdat’ı birbirine bağlayan karayolunda mevzilendiği belirtilirken, Debka, kendi askeri kaynaklarından naklen İran ve Suriye’nin ABD, Ürdün ve İsrail’in Ürdün, Suriye, İsrail sınırındaki ortak operasyonunu önlemeye çalıştığını bildirdi.

Rusya’nın bölgedeki gelişmeleri yakından izlediğinin belirtildiği habere göre Rusya, İran ve Suriye’yi Amerikan müttefiklerinin bölgedeki hareketliliği konusunda bilgilendiriyor.

Amerika ve Ürdün güçleri Ürdün-Suriye sınırında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri askerlerinin de yer aldığı bir askeri tatbikat yaparken, İsrail ordusu da Pazar günü Lübnan ve Suriye sınırında hava ve kara birliklerinin katıldığı bir tatbikat başlatmıştı.