"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, May 09, 2017

ABD'den YPG'ye, Rakka operasyonu öncesi silah yardımı- Sputnik News

ABD, Ankara'nın PKK'nın Suriye uzantısı olarak gördüğü YPG'ye bağlı özel kuvvetlere, IŞİD'e karşı mücadele kapsamında yine silah yardımında bulunup, eğitim verdiği öğrenildi.

ABD, YPG'nin kurduğu 'anti terör birimi' YAT'a görüş dürbünleri, çelik yelekler, çelik kasklar, lazer güdümlü silahlar ve iletişim cihazları verdi. Silahlar iki gün önce Haseke yakınlarındaki YPG eğitim merkezine teslim edilirken, YPG'den bir yetkili, konuyla ilgili Sputnik'e konuştu. 
'ABD, DSG'YE DEVAMLI YARDIMDA BULUNUYOR'
Yetkili, şunları kaydetti: "ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon güçleri, Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) devamlı olarak silah ve eğitim yardımında bulunuyor. Biz de YPG olarak DSG'nin bir bileşeniyiz. ABD ve koalisyon güçleri, IŞİD'le mücadele kapsamında kısa bir süre önce YAT birimine gece görüş dürbünleri, kurşun geçirmez çelik yelekler, çelik kasklar, lazer güdümlü silahlar ve iletişim cihazları verdi. Ayrıca hafif, otomatik silahlar da verdi."