"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, May 02, 2017

Kurtulmuş: İçimize sindiremiyoruz- Al-Jazeera Turk

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye'deki Amerikan ve Rus askerlerinin, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG üyeleriyle verdiği görüntüler hakkında konuştu; "Türkiye Cumhuriyeti devleti, dostlarımızın Türkiye'ye karşı zarar veren bu terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç de içine sindirememekte, hiç de hoş karşılamamaktadır" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, TSK'nın düzenlediği hava harekâtının ardından Suriye'nin kuzeyinde Amerikan askerlerinin YPG'lilerle birlikte devriye gezmelerini, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'deki Rus askeri varlığının artması ve hatta bazı Rus askerlerinin YPG'lilerle birlikte fotoğraf çektirmesini eleştirdi. Kurtulmuş, "ABD ve Rusya meşru güçler üzerinden ittifaklarını geliştirmek durumundadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, 80 milyonluk nüfusa sahip, bölgenin ekonomik ve siyasal istikrar sahibi neredeyse yegane ülkesi olan bir ülke olarak gerçekten dostlarımızın Türkiye'ye karşı zarar veren bu terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç de içine sindirememekte, hiç de hoş karşılamamaktadır. Bunu çok açıkça ifade ediyoruz" dedi.