"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, May 03, 2017

Rusya: Suriye’deki ateşkesin etkisinin artması için çalışmalarımız sürüyor- Sputnik News

Astana'daki Suriye barış görüşmelerinde Rus heyete başkanlık eden Rusya Devlet Başkanlığı Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Suriye’de 4 güvenlik bölgesinin oluşturulmasına yönelik belgenin üzerinde çalışmaların sürdüğünü, belgenin yarın devam edecek görüşmelerde imzalanmak için hazır hale getirilmeye çalışıldığını belirtti.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da bugün başlayan Suriye barış görüşmelerinde Rus heyete başkanlık eden Rusya Devlet Başkanlığı Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Moskova’nın Suriye’deki ateşkesin etkisini artırmak için çaba harcadığını ve bu doğrultuda ülkede 4 güvenlik bölgesinin oluşturulmasını önerdiğini açıkladı.
Lavrentiyev, “Rusya, Suriye barış sürecinin geliştirilmesi için çaba harcıyor, ateşkesin daha etkili bir şekilde devam etmesi için çeşitli şemalar geliştiriyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Rusya, Suriye’de güvenlik bölgelerinin oluşturulmasını önerdi. Böylelikle eskiden beri var olan Suriyeli ılımlı muhalifleri terörist örgütlerden ayırma sorununda gerçek bir gelişme kaydedilebilir ve bu sayede Suriyeli silahlı muhalifler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmaları önemli ölçüde azalabilir” dedi.