"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, May 01, 2017

Suriyeli Kürtler İlerliyor- VOA Türkçe

Amerika’nın desteklediği Suriyeli Kürtler ülkenin kuzeyindeki Tabka kasabasında IŞİD militanlarına karşı yeni kazanımlar elde etti. Kürtler’in püskürttüğü IŞİD militanları daha kuzeydeki Suriye’nin en büyük barajı olan Fırat Nehri üzerindeki Tabka Barajı yakınlarına kaçtı.

Tabka, IŞİD’in başkenti konumundaki Rakka’nın 40 km güneydoğusunda bulunuyor

Suriye Demokratik Güçleri alanda IŞİD’le mücadele eden en etkili grup durumunda ve büyük ihtimalle de Rakka’nın alınmasına öncülük edecek.

Amerika’nın Suriye Demokratik Güçleri’ne havadan silah indirmesi ve özel kuvvetlerden oluşan danışman desteği sağlaması Tabka operasyonu için dönüm noktası oldu. Bu, ayrıca Washington ile Suriye Demokratik Güçleri arasındaki yakınlığı gözler önüne serdi.

Kürtler’in liderliğini yaptığı Suriye Demokratik Güçleri, savaşçılarının Pazartesi günü Tabka’da 3 bölgeyi daha ele geçirdiğini açıkladı.