"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, February 22, 2012

Eşbaşkan (Hüsnü Mahalli- Akşam)

Hafta sonu Tunus'ta Suriye ile ilgili uluslararası bir toplantı yapılacak. BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya ve Çin'in vetosunu aşamayan bildik ülkeler, bu kez farklı yollara başvurmaya çalışıyor. Örneğin Filistin için kılını kıpırdatmayan Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ya da 6 yıldır ambargo altında çok zor koşullar altında yaşamak zorunda bırakılan Gazzelilere yalnızca mazot ve elektrik temin etmek için BM ya da Arap Birliği örgütünü toplantıya çağırmayanlar geçen hafta Suriye için BM'ye gittiler. Bununla yetinmeyen bu ülkelerin tümü İsrail'in öldürdüğü 9 Türk insanının kanını da unutarak şimdi Tunus'ta Suriye için bir araya geliyor. Hürriyet gazetesinin cumartesi günkü haberine göre bu toplantının eşbaşkanlığını Tunus ve Türkiye yapacakmış.

 Bu eşbaşkanlık da moda oldu!

 Haziran 2004'te Türkiye, İtalya ve Yemen Büyük Ortadoğu Projesi'nde Demokrasi İnisiyatifi, eşbaşkanlığına seçilmişti. Yani ABD Türkiye'yi Yemen ve İtalya'ya laik görmüştü. Yemen'de 33 yıldır iktidarda olan Ali Abdullah Salih bölgenin en garip lideridir. İtalya ise o sıralar Kazanova Berlusconi yönetimindeydi ve ülkeyi demokratik olarak iflasın eşiğine sürüklüyordu...

http://www.aksam.com.tr/esbaskan-5630y.html