"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, February 25, 2012

"Suriye'nin dostları" kimlerdir ve Suriye'ye karşı nasıl savaşırlar?- Sol Haber


Dün Tunus'ta toplanan "Suriye'nin dostları" konferansından, esas itibariyle "Suriye'ye insani yardım" ve Esad'ın devrilmesi için mücadele eden muhaliflere daha çok destek kararı çıktı. Suudi Arabistan, muhaliflerin silahlandırılmasını isterken, Hamas'ın tavır değiştirdiği görülüyor.

Tunus'un başkenti Tunus'ta toplanan "Suriye'nin dostları" konferansı, 60'dan fazla ülke ve örgütün katılımıyla gerçekleşti. Katılımcılar, görünürde "Esad'dan şiddeti durdurmasını" talep ediyorduysa da, Suriye için BM Barış Gücü'nden muhalifleri açıktan silahlandırmaya kadar bir çok senaryo gündeme geldi.

Toplantıdan önce, Burhan Galyun'un Kürtlere yönelik sözleri de dikkat çekmişti. Buna göre Galyun'un başında bulunduğu Suriye Ulusal Konseyi (SNC), Esad'ın devrilmesinin ardından Kürtlere özerklik ve anayasal statü vadediyordu. Batı'nın, Körfez ülkelerinin ve Türkiye'nin SNC'yi "tek meşru temsilci" olarak gördüğü gerekçesiyle Suriye'nin dostları toplantısını boykot eden Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Muslim, buna rağmen Tunus'ta çeşitli temaslarda bulunuyordu...

http://haber.sol.org.tr/dunyadan/suriyenin-dostlari-kimlerdir-ve-suriyeye-karsi-nasil-savasirlar-haberi-52009