"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, February 26, 2012

Suriye Yeni Anayasasına Evet Yada Hayır Diyor- SANA Türkçe


ŞAM – İçişleri Bakanlığının ülke genelinde, sınır kapılarında ve havaalanlarında kurulan referandum merkezleri için tüm hazırlıkları tamamlamasıyla Suriyeli vatandaşlar yarın yeni anayasa taslağına evet yada hayır diyecek.

İçişleri Bakanı Sivil İşlerden Sorumlu Yardımcısı Hasan Celali SANA’ya yaptığı açıklamada; sabah saat yedide başlayacak referandumun en iyi şekilde icra edilmesi için bakanlığın gerekli tüm icraatları aldığını söyledi.

Celali; vatandaşların meşru haklarını güvenli ve özgür bir şekilde kullanmaları, referandumu n dürüst ve demokrasi ortamında geçmesi için tüm hazırlıkların yapıldığını ifade ederken, tüm vatandaşları ulusal sorumluluk içinde oy hakkını kullanmalarına çağırdı.

Yürürlükteki yasalar ve kanunlar gereğince belirli nedenlerden dolayı oy kullanma hakkından menedilenlerin haricinde 01-01-2012 tarihinde 18 yaşını tamamlayan bayan ve erkek Suriyeli tüm vatandaşların oy kullanma hakkına sahip olduklarını ifade eden Celali; tüm vatandaşların rahatlıkla ulaşacakları muhtelif bölgelere dağılmış olarak 14185 referandum merkezinin açıldığını belirtti.

Celali; ayrıca sınır kapıları ve havaalanlarında da referandum merkezlerinin açıldığına işaret ederken, göçmen olarak yaşayan bedevilerin referanduma katılımlarını kolaylaştırmak için seyyar merkezlerin kurulduğunu ekledi.

Referandumun Nüfuz Daireleri tarafından hazırlanan cetvellere göre yapılacağını açıklayan Celali; vatandaşların kimliklerini tespit edecek belgelerle katılabileceklerini söyledi. Celali; fakat vatandaşlara kolaylık sağlama amacıyla ikamet yerinden uzak olan vatandaşların kendilerine en yakın referandum merkezinde düzenlenen ek cetvellere kayıt yapmalarıyla yine katılabileceklerini ve oylarını kullanabileceklerini ekledi.

İçişleri Bakanı Yardımcısı; vatandaşların farklı yerlerde birden fazla oy kullanmalarının kendilerini kanuni sorumluluk altında bırakacağını ve cezaya çarpıtılacaklarını ifade etti.

Referandumu başından sonuna kadar gözetleyecek ve sonuçlarını ilan edecek komitenin gerekli tüm talimatları aldığını ve hazırlıklarını tamamladığını belirten Celali; bu komitenin referandumun sonuçları ilan edilinceye dek daimi toplantı modunda kalacağını açıkladı. Celali; her hangi bir sorunun çıkması halinde direk yada yan komiteleri aracılığıyla ilgili kurumlarla koordinasyon içinde müdahale edeceğini söyledi.

Celali; referandum merkez başkanının katılımın yoğun olduğunu görmesi ve gerek duyması halinde oy kullanma işlemlerini saat 22’ye kadar uzatabileceğini belirterek, oy kullanma işlemleri biter bitmez derhal oyların sayımına başlanılacağını, bu süreç içinde de muhtelif tarafları temsil eden gözlemciler yer alacağını açıkladı...

http://sana.sy/tur/236/2012/02/26/402651.htm