"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, February 26, 2012

Polis takibinde Şam izlenimleri- Hürriyet

...- REFERANDUM NE OLUR: Şam’da Türk gazeteci deyince neredeyse kimse konuşmak istemiyor. Devletten çekinenler kadar, Türklere karşı gelişen tepkinin izleri görülüyor. Adil, “Eski anayasa yüzde 50 iyiyse, yenisi yüzde 85 iyi” diyor. Çarşıda konuştuğumuz üç genç kızdan Esma, “Tabii ki oy vereceğim. Evet diyeceğim” ifadesini kullanırken, yanındaki arkadaşı ismini vermiyor ve oy kullanmaya gitmeyeceğini söylüyor. Çarşıdaki Rezzak Mücevherat’ın sahibi Refik El Habib de “evet” diyeceğini belirtiyor.
TÜRKMEN ADİL’İN DRAMI
Bab-ı Tuma yakınlarındaki çarşı girişinde piyango bileti satan Halepli Türkmen Adil Cüneyt’e rastlıyoruz. Kısa süre öncesine kadar Türk turistler için rehberlik yaparken kriz yüzünden kesilen turizm onu piyango satıcısına dönüştürmüş. Şamrehber.com adresli sitesinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile bile fotoğrafı olduğunu söylüyor. “Allah üstümde, ben yalan söylemem. Devletten bir alacağım da yoktur. Ama Türkiye’de duyduklarınız abartı. Burada devlet olmasa çok daha fazla insan ölürdü” diyor ve şöyle ekliyor:
HALEP YOLUNDA SOYULDU: “Ben elhamdüllilah Sünniyim ama biz burada kim Alevi, kim Kürt bilmezdik. Geçen hafta Halep’e giderken otobüsümü durdurup askerleri indirdiler, götürdüler. Bizi de soyup bıraktılar. Bunlar asker üniformalı, maskeli kişilerdi. O askerleri öldürmüşler. Ramazan Bayramı’nın ilk günü ağabeyimin mezarını ziyarete gittim. Sakallı Libyalılar ellerinde poşetlerle geldi, içleri silah doluydu, ‘Ya bizim eylemlere katılırsınız ya ölürsünüz’ dediler. Mesele Suriye değil, Ortadoğu’da yeni harita çizmek.”....