"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, April 28, 2012

Erdoğan ve Davutoğlu’nun Açıklamaları Provokasyondur- SANA Türkçe

ŞAM – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı Resmi Sözcüsü Cihad Makdisi bugün yayınladığı bildiride; Türkiye Başbakanı Receb Tayyib Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun; Suriye'de gerginliği tırmandırma, durumları çıkmaza sürükleme ve iki ülke arasındaki ilişkileri sistematik bir şekilde sabote etme yönünde provokatör açıklamalarda bulunmaya devam ettiklerini belirtti.
Makdisi; Erdoğan ve Davutoğlu’nun yaptıkları bu açıklamaların Annan planıyla çeliştiğini söyledi. Suriye'nin Türkiye sınırlarını dost ve iyi komşuluk sınırları sayması itibariyle hiç bir zaman bu sınırları tehdit etmediğinin hatırlatıldığı bildiride; Erdoğan’ın sınırlarını koruması için NATO güçlerini kullanmakla tehdit etmesinin endişe verici bir durum olduğuna işaret edildi.
Bildiride; Suriye ve Türkiye arasındaki ortak sınırları korumanın, Annan planına ciddi ve gerçekçi bir şekilde bağlı kalmanın yanında güzel komşuluk politikalarına tutunmaktan başka hiç bir şeyi gerektirmediğine işaret edildi. Erdoğan’ın ne yazık ki güzel komşuluk politikasından tamamen uzaklaştığına dikkat çekilen bildiride; Türkiye başbakanının gerçekleri göz ardı eden bir politika izlediğini, siyasi sürece inancı olmayan silahlı grupları konuk ettiği ifade edildi.
İnsani düzeyde ise; Türkiye toprakları üzerinde bulunan silahlı grupların vahşet dolu hain eylemleri neticesinde zarar gören, teröristlerin ölüm ve dehşet dolu eylemlerinden kaçan Suriyelilerin sayısıyla ticaret yapıldığına dikkat çekildi.

Bu bağlamda kimsenin kesinlikle söz konusu Suriyeliler için ağlamasına gerek olmadığı gibi, geri dönmeleri için gerekli her türlü garantörlerle vatan kapılarının bu Suriyelilerin önünde ardına kadar açık olduğu, bu bağlamda da gereken her türlü kolaylığın sağlandığı hatırlatıldı. Ayrıca Devletin bu vatandaşlara her türlü kolaylık ve garanti sunduğu gibi, bölgelerinde zarar gören kamu ve özel mülkleri onarmaya, yeniden hizmete koymaya ciddi bir çaba harcadığı ifade edildi.

Bakanlık bildirisinde; Erdoğan’ın bu insanların sayısıyla ticaret yapması yerine; onların evlerine dönmeleri için yardım etmesi gerektiği ifade edilerek, bu bağlamda Suriye'nin Türkiye Kızılay’ı ile işbirliğinde bulunmaya hazır olduğu belirtildi.

Suriye'nin dost Türkiye halkıyla güzel ilişkilere tutunmaya devam edeceğini ve iki ülke arasındaki tarihi ve güzel ilişkilere inanan Türkiye vatandaşları önünde kapılarını ardına kadar açık tutmaya devam edeceğinin altı çizilen bildiride; coğrafik konum ve tarihin yapılandırdığı bağların kişisel kin ve nefretlerin kırabileceği yada sökebileceği bağlardan çok daha güçlü olduğuna dikkat çekildi.

http://sana.sy/tur/236/2012/04/28/415493.htm