"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, April 24, 2012

'İktidar Suriye'nin ardından Irak'a da el attı'- Akşam


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Suriye'nin içişlerinden sonra Irak'a el atan iktidar zihniyetinin, arkasındaki suflör tarafından karanlığın içine çekildiği görülmektedir'' dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti'nin, dış politika alanındaki savrulmaları ve sürekli kriz üreten zihniyetinin her gün aşama kaydettiğini'' öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gittiği her yerde, konuştuğu her platformda, ''takılmış plak'' gibi Suriye'yi diline doladığını, bu ülkeye yönelik muhtemel bir müdahalenin alt yapısını oluşturmaya çabaladığını ileri süren Bahçeli, ''Ne var ki demokrasiden, özgürlüklerden ve halkın tercihlerinden bahsederken tenakuza düşmekten de kendisini alıkoyamamıştır. Suriye'de demokrasi açığını vurgulayan Başbakan, aynı vizyonu paylaşmaktan mutluluk duyduğu Katar ve sık sık müşterek planlarını gözden geçirdiği Suudi Arabistan'da demokrasinin 'd'sinin bile bulunmadığını nedense görememiştir'' diye konuştu.

Bahçeli, hükümetin, Irak Merkezi Yönetimi ile gerilimi artıran ve husumeti yaygınlaştıran bir tavır içine girdiğini savundu.''Küresel plan ve tezler doğrultusunda, Irak'ı merkezine alan mezhep geriliminin tarafı ve tetikleyicisi haline gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti, Tarık El Haşimi'nin kışkırtmasıyla Nuri El Maliki hasmı haline gelmiştir'' ifadesini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:''Suriye'nin içişlerinden sonra Irak'a el atan iktidar zihniyetinin, arkasındaki suflör tarafından karanlığın içine çekildiği görülmektedir. Irak'ın bütünlüğünden bahsederken, aslında söz ve beyanlarıyla bölünmesine çanak tutan BOP eşbaşkanının, çok yanlış bir yolda ve yönde olduğu tüm çıplaklığıyla gün yüzüne çıkmıştır. Bu çerçevede, Türkiye'nin Irak ve diğer komşularıyla ilgili dış politika uygulamaları müflis ellerde çoraklaşmış, tüm kırmızı çizgiler birer birer çiğnenmiştir...

http://www.aksam.com.tr/iktidar-suriyenin-ardindan-iraka-da-el-atti--112462h.html