"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, April 29, 2012

Suriyeli muhalifler silahlandırılmamalı- Hürriyet


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ABD’nin Massachussetts eyaletinin Boston kentinde temasları kapsamında Vali Deval Patrick’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ardından ABD’deki en prestijli üniversitelerden biri olan Tufts Üniversitesi Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okulu’nda düzenlenen konferansta konuşan Babacan, özetle şunları söyledi:
SURİYE
Hiçbir ülkenin amacı muhaliflerin silahlandırılması olmamalı, herhangi bir silahlı çatışma ortamına karşıyız, dışarıdan müdahalelere, askeri müdahalelere karşıyız. Suriye için bir muhalefet cephesi olması fikri, tamamen siyasi bir çaba şeklinde olmalı. Çünkü mevcut rejimin son döneme kadar güvenilir, ciddi bir alternatifi olmadı. Suriye’de Esad rejiminden sonra kimin yerini alacağının cevabı yoktu. Bu yüzden de kredibilitesi olan, meşru bir muhalefetin olması, rejime bir alternatif sunabilmesi açısından önemli. Şiddetin durması sağlanabilirse, o zaman ülkedeki siyasi dinamikler ve Suriye halkının seçimleri yeni Suriye’yi tanımlayacak. Bizim amacımız da bu. Suriye’de sahada, gözle görülür, doğrulanabilir ve şüphe götürmeyen değişim sinyallerine ihtiyaç var...

http://www.hurriyet.com.tr/planet/20444341.asp