"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, April 26, 2012

"Suriye politikamız ise tam bir fiyaskodur"- Milliyet

...-”Türkiye dostluğuna güvenilmez ülke haline getirildi”-

Korutürk, TBMM Dışişleri Komisyonu olarak gittikleri Ortadoğu ülkelerinde Türkiye’nin yeni politikalarının kabul görmediğini ve özellikle Araplar nezdinde Türkiye’nin güven kaybına uğradığını gözlemlediklerini savunarak, şöyle konuştu: ”Bu politikalar Türkiye’yi, uluslararası meşruiyeti es geçen, savaş kışkırtıcılığı yapan, bugün ’kardeşim’ dediğine yarın ne diyeceği belli olmayan, esen rüzgara göre yön değiştiren, güvenilmez, hatta dostluğu ve yakınlığı tehlikeli bir ülke haline getirmiştir. Dış politikamız tam bir başarısızlık sergilemektedir, Suriye politikamız ise tam bir fiyaskodur.” Arap ülkelerinin ve halklarının ”Arap toprakları” kavramının korunması için oldukça hassas ve kıskanç olabildiklerine dikkati çeken Korutürk, Arap topraklarına bir askeri müdahaleyi Türkiye’nin desteklediğine ilişkin algının, ”Yeni Osmanlıcılık” tezleriyle birleşince Türkiye’yi bölgede içinden çıkamayacağı bir hale sokacağını söyledi.

”Henüz Türkiye’ye göç olasılığı yokken, Türkiye kamplar kurmuş ve mülteci kabulüne hazır olduğunu beyan etmiştir” diyen Korutürk, Kilis’te meydana gelen olayların bir esrar perdesi arz ettiğini ve bu olayların söz konusu kamplarda başka şeylerin planlandığını ortaya koyduğunu kaydetti...