"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, May 24, 2011

Suriye Ne Pahasına Olursa Olsun Milli ve Ulusal Tutumlarından Caymayacak- SANA Türkçe

ŞAM – Yetkili resmi bir kaynak dün; Suriye Arap Cumhuriyetinin, ulusal güvenliği korumanın yanında belirli bir zaman cetveli içinde ekonomik, sosyal ve politik reformları sürdürmede kapsamlı ulusal bir diyaloga girdiği bir zamanda AB’nin Suriye ve halkına karşı aldığı kararları reddettiğini ve kınadığını belirtti.

AB’nin çıkardığı bu kararların, ABD’nin aldığı kararlar gibi Suriye'nin içişlerine açık ve net bir şekilde iç müdahaleyi amaçladığını ifade eden kaynak; Suriye'nin istikrar ve güvenliğini sarsma, halkının olanak ve kararlarını hegemonya altına almayı hedeflediğini söyledi.

Resmi kaynak; eski sömürü devletleri ve Sykes-Picot Anlaşmasının sahipleri İngiltere ve Fransa'nın Suriye ve bölge halklarının güvenliğini dikkate almaksızın bu kararların alınmasında temel bir rol oynadıklarını belirtti...