"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, February 06, 2013

Şam-Lazkiye yolundaki çatışma izleri (Hediye Levent- BBC Türkçe)

Şam’dan Lazkiye’ye gidilmesi gerekiyor. Normal şartlarda karayolu ile 3,5, havayolu ile 1 saatte katedilecek yolculuk için günler öncesinden hazırlıklar başlıyor. En önemli sorun nasıl gidileceği. Havayolu mu daha güvenli, karayolu mu?
 
Şam merkez ile havaalanı arasındaki yaklaşık 15 kilometrelik yol, sık aralıklarla olmasa da aniden çatışmaların yaşanabileceği, rastgele roket atışlarına hedef olunabilecek bir güzergah. Karayolunun daha güvenli olabileceği tavsiyeleri yapılıyor. Kimileri, Şam-Lazkiye yolunun rahat olduğunu, şehirlerarası yolcu otobüslerinin çalıştığını söylüyor. Kimileri ise tedirgin; ancak yine de havaalanına gidilen 15 kilometrelik yolu göze alamıyoruz ve karayolunda karar kılıyoruz.
Bu defa da ne tip bir araba kiralanacağı ve güvenilir bir şoför bulma telaşı başlıyor. Özel araç yerine daha az dikkat çekecek sarı taksi kiralıyoruz. Çünkü kimlik kontrolleri ayrı bir tedirginlik konusu. Şam içinde kimi zaman yarım saati bulabilen kimlik kontrolü süreci şehirlerarası yollarda kim bilir nasıldır? Neyse ki, ticari taksi Şam-Lazkiye arasındaki yolda pek dikkat çekmiyor, ayrıca kadınlara kimlik sorulmuyor. Yabancı bir gazeteci açısından en önemli sorunlardan biri yaşanmamış oluyor.

http://www.bbc.co.uk/turkce/izlenim/2013/02/130204_fooc_latakia.shtml