"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, October 13, 2015

Suriye ordusu üç ilde ilerliyor- YDH

Suriye Genelkurmayından yapılan açıklamada bugün Halep kırsalındaki Hare ile Hama ve Lazkiye kırsalındaki 13 bölgenin tamamen kontrol altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, çeşitli güçlerin katılımı ve Rusya’nın geniş çaplı hava, top ve füze desteği sayesinde Hama, Lazkiye ve Halep kırsalında çok sayıda bölgenin kontrol altına alndıı ifade edildi.

Lübnan’ın el Ahed haber ajansı, Suriye ordusunun Hama’nın kuzeyindeki Kefer Nebuda, Atşan, Kıyabet, Markebe, Sekik ile Sahr ve Bahsa tepelerini tamamen kontrol altına aldığını bildirdi.

Suriye ordusunun Halep kırsalında Hizbullah’ın da destek verdiği operasyonlarında IŞİD kontrolündeki Hare bölgesini tamamen kontrol altına aldığı ve düzenlenen operasyonlarda örgüte ait komuta merkezlerinin ve çok sayıda aracın imha edildiği bildirildi.