"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, November 14, 2018

Lübnan Enerji Bakanı: Hükümet elektrik açığını sülfatla kapatacak- Şark'ul Avsat

Lübnan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Sezar Ebi Halil dün yaptığı açıklamada hükümetin önceki gün meclisten geçen yasa tasarısıyla birlikte elektrik sektöründeki açığı kapatmak için sülfata yöneldiğini belirtti. Lübnan Meclisi pazartesi günü elektrik krizini çözecek olan ancak bütçe açığını artıracak bir hamleyle 400 milyon dolarlık ek bütçeyi onayladı.

Devletle özel sektör arasındaki ortaklıkla ilgili meclis tarafından onaylanan ve yasa tasarısına değinen Ebi Halil, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada özel sektörle yapılan elektrik anlaşmasının 24 + 24 ay olarak aynı kalitede kalacağını Zahle’deki yönetim ve personelin çalışmalarına devam edeceğini bununla birlikte maliyetin değişeceğini kaydetti.

Bakan Ebi Halil açıklamasının devamında “Dün yaptığım açıklamada Bakanlığın Bihamdun imtiyazını sağladığını ve Zahle imtiyazını sağlamak için iki yıldır çalıştığımızı açıklamıştım” ifadelerini kullandı. Devletin imtiyaz süresinin sona ermesi nedeniyle 2016 yılından bu yana Zahle Elektrik Şirketi’nden imtiyaz almak için çalıştığına işaret eden Bakan, hükümetin Lübnan Elektrik Şirketi’ndeki açığı kapatmak için Enerji Bakanlığı’na sülfat ödemesi yaptığını belirtti.