"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, July 21, 2024

“Lübnan Hizbullahı, İsrail'in Yemen'e saldırısının “yeni ve tehlikeli bir aşamayı başlattığı” uyarısında bulundu - Şarkul Avsat

Lübnan Hizbullahı dün (Cumartesi) yaptığı açıklamada, İsrail'in Yemen'deki Husi isyancı müttefiklerini hedef alan saldırılarının, Gazze Şeridi'nde İsrail ve Hamas arasında devam eden savaşın arka planında, dokuz aydan fazla zamandı süren gerilimde tehlikeli bir dönüşe işaret ettiği uyarısında bulundu.

İran destekli grup yaptığı açıklamada, “Siyonist düşman tarafından atılan bu aptalca adımın, tüm bölge için çok önemli olan yeni ve tehlikeli bir çatışma aşamasının başlangıcı olduğuna inanıyoruz” denildi.

Hizbullah ve Filistinli müttefiki Hamas, Lübnan'ın güneyinde sivillerin yaralanmasına ve Gazze'de can kayıplarına yol açan saldırıya karşılık olarak dün, İsrail mevzilerini roket yağmuruna tuttuklarını duyurdu.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırının Gazze Şeridi'ndeki savaşı tetiklemesinden bu yana Hizbullah İsrail güçleriyle neredeyse her gün karşılıklı bombardıman yapıyor. 

https://turkish.aawsat.com/arap-d%C3%BCnyasi/5042255-%E2%80%9Cl%C3%BCbnan-hizbullah%C4%B1-i%CC%87srailin-yemene-sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1n-%E2%80%9Cyeni-ve-tehlikeli-bir?utm