"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, October 09, 2011

Aynı Aileden 3 Genci Öldürdük, Askerlere ve Mülklere Saldırdık- SANA Türkçe



ŞAM – Terörist Yusuf Gazi el-Salih’in, Dera iline bağlı el-Hirak beldesinde, aynı aileden 3 gencin ve iki askerin şehit edildiği, birçok kamu mülküne saldırıldığı çok sayıda terör ve bozgunculuk eylemine katıldığına dair itirafı dün Suriye Televizyonu’nda yayınlandı.

Ülke içinde ve dışında medyada büyük yankı uyandırma hedefiyle bir aileden üç genci katlederek, güvenlik güçlerini suçlamayı amaçladıklarını itiraf eden terörist, iki askeri de şehit ettiklerini belirtti. Terörist el-Salih ayrıca, alışveriş kurumu, belediye, nüfus dairesi, karakol, kaymakam konağı, parti binası ve okula düzenlenen saldırılara da katıldığını itiraf etti.

Dera iline bağlı Ruham el-Hirak beldesinde 1983 yılında dünyaya geldiğini söyleyen Terörist el-Salih, başlangıçta gösterilerin beldede belirli sahalarda gerçekleştiğini, bir süre sonra da eylem çadırı kurduklarını böylece bölgede hareketliliğin felce uğratıldığını belirtti.

El-Hirak’ta tanınan Şeyh Vecih el-Kaddah’ın gençler ve küçük yaştaki çocuklarla bir araya geldiğini ve dini ve kışkırtıcı telkinlerden el-Kaddah’ın sorumlu olduğunu belirten Terörist el-Salih, eylem çadırında Şeyh el-Kaddah’ın yanında, lehçelerinden bariz olduğu kadarıyla, Lübnanlı gençlerin olduğunu kaydetti.

“Bir keresinde Lübnanlılar eylem çadırlarının hamamlarında girip, Şeyh el-Kaddah’a para verdiler. Kendisine yabancı para olarak dolar veya avro ihtiyacı olursa vereceklerini söylediler. Bunun karşılığında talepleri, hangi yolla olursa olsun, gösterilerin durmaması idi” diyen Terörist el-Salih, gerek para gerekse silah kullanarak ortamın gerilmesini istediklerini ifade etti.

Şeyh el-Kaddah’ın kendisini gördüğünde “sen sürekli gösterilere katılıyorsun. Tanışmamız lazım” dediğini kaydeden Terörist el-Salih, el-Kaddah’ın kendisine evini ziyaret etmek istediğini dile getirdiğini ve El-Kaddah’ı evine kabul ettiğini söyledi.

El-Kaddah’ın kendisine aranmakta olduğunu ve kendi evinde uzun süreli kalmaktan çekindiğini söylediğini belirten Terörist el-Salih, “el-Kaddah, evimde uzun süreliğine kalmak istediğini söyledi. Evimde kalmasına izin verdiğimde, benden birtakım fedakarlıklarda bulunmamı istemesiyle şok oldum. Bana güzel fedakarlıklarda bulunduğumu ve gösterilere hizmet ettiğimi söyledi. Benden bunun daha fazlasını istediğini söyledi. Kendisine ne istediğini sordum. Bana, cinsel talepleri yerine getirebileceğimi söyledi” dedi.

El-Kaddah’ın kendisinden bozgunculuk eylemleri gerçekleştirmesini talep ettiğini kaydeden Terörist el-Salih, ilk talebin, alışveriş kurumu binasına saldırılması olduğunu ve bunun yerine getirildiğini; karşılığında ödül olarak bir torba pirinç ve bir teneke yağ aldığına işaret etti.

Terörist el-Salih “ayrıca, belediye binası, nüfus dairesi, karakol, kaymakamın evi ve parti binalarını yakma ve kundaklama gibi birçok bozgunculuk eylemi gerçekleştirdik. Parti binasının yakılması gerekiyordu. Çünkü devletin siyasetine ve fikirlerine ihtiyacımız yok. Bizler, kendimizden gelecek fikirlere ihtiyaç duyarız” diyerek, el-Hirak’taki Aşira okuluna da saldırdıklarını itiraf etti.

Gerçekleştirdikleri terör eylemleri arasında iki askerin şehit edilmesini de sıralayan Terörist –el-Salih, “motosikletli iki askere savaş tüfekleriyle ben, Şeyh el-Kaddah, Muhammet Faysal el-Kaddah ve Firas el-İmam saldırıp onları öldürdük. Daha sonra cesetlerini topraktan barikatın ardına bırakıp bahçelere kaçtık” dedi.

Terörist el-Salih, Şeyh el-Kaddah’ın denetimi, yönetimi ve gözetimi altında ve tüm el-Hirak bölgesinde tanınan Muhammet el-Hüseyin’in finansmanıyla sivillere karşı da suç işlediklerine değindi. El-Salih, aynı aileden üç genci öldürdüklerini itiraf etti...