"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, October 19, 2011

Kurtarılmış Esirler Şam’a Ulaştı- SANA Türkçe



ŞAM – Filistin Ulusal Direniş Hareketi HAMAS ile İsrail arasında esir mübadelesi görüşmeleri çerçevesinde işgalci İsrail Hapishanelerinden kurtarılan 16 Filistinli esir dün Şam havaalanına ulaştı.

Kurtarılmış esirler havaalanında kitlesel bir törenle karşılandılar.

Uzun yıllarını işgal hapishanelerinde geçirmiş olan esirler özgürlüklerine kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşarken işgal hapishanelerindeki bütün tutsakların en yakın zamanda kurtarılmasını temenni ettiler.

En az anavatanları kadar değer verdikleri Suriye’de bulunmanın mutluluğunu da ayrıca yaşayan esirler Suriye’nin şimdi herkesin anavatanı olduğunu dile getirdiler.

Suriye ve Filistin’in tek bir vatan olduğunu ve Suriye’nin Arap vatanını kalbi olduğunu belirten kurtarılmış esirler Suriye topraklarına gelmekten duydukları gurur ve onuru vurguladılar.

Direnişin ileriye doğru sürdüğünü ifade eden kurtarılmış esirler bütün Filistinlilerin er ya da geç anavatanlarına dönecekleri umudunu aktardılar.

Direnişin zafere kadar süreceğini vurgulayan kurtarılmış esirler işgal temizleninceye kadar Filistin halkının direniş motivasyonunun yüksek kalacağını kaydettiler.