"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Sunday, February 14, 2016

Suriye'ye kara gücü aciliyet kazandı- Al-Jazeera Turk

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Tani, Münih Güvenlik Konferansı’nın üçüncü ve son gününde “Ortadoğu’nun yeni jeopolitiği” başlıklı panelde konuştu. IŞİD ile mücadele için uluslararası koalisyon kapsamında Suriye’ye kara gücü göndermenin daha büyük bir "aciliyet" kazandığını söyledi.
Suudi Arabistan ve bazı bölge ülkelerinin, IŞİD’le mücadele kapsamında Suriye’de kara harekatına hazırlandıkları yönündeki bir soru üzerine Tani, bunun yeni bir plan olmadığını belirtti:
“Aslında bu uluslararası koalisyonun liderliğini yapan ABD ile planlanmıştı. Eğer Suriye’ye kara birliklerinin gönderilmesine ihtiyaç duyulursa, bu koalisyonun liderliği altında olmalı. Suudi Arabistan katılmak istediğini söyledi. Geçen yıl ekim ayında bizim o dönemki dışişleri bakanımız da DAEŞ’e karşı bir girişim olması halinde bizim de destek vermeye hazır olduğumuzu açıkça ifade etti. Yani bu daha önce planlanmıştı.”