"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, April 07, 2016

Büyük Halep savaşı yakın- YDH

 Londra’dan yayımlanan Rey el-Youm gazetesi, Halep çevresine askeri yığınağını arttıran Suriye ordusu ve müttefiklerinin büyük bir operasyona başlayacağını bildirdi.

Haberde, Suriye ordusu ve müttefiklerinin kurduğu operasyon odasının ilk defa ortak bir bildiri yayımlayarak İran, Hizbullah ve Suriye güçlerinin terörist gruplara cehennemin kapılarını açacaklarını ifade ettiği bildirildi.

Ortak operasyon odasından yapılan açıklamanın Suriye’de sahada kader tayin edici bir aşamaya geçileceğini gösterdiğini belirten gazete, yayımlanan bildiride terörist grupların yaygın bir şekilde ateşkesi çiğnediğine işaret edildiğini yazdı.

Haberde şu ayrıntılara yer verildi: Rusya’nın Humeymim askeri üssüyle temas kurarak ateşkesi kabul ettiklerini açıklayan silahlı gruplarda büyük bir değişim yaşandı. Ahrar Şam ve İslam Ordusu, Suriye’nin kuzeyinde büyük bir cephe açmak için Nusra’ya katıldı. Bu iki grup, doğrudan Türkiye ve Suudi Arabistan’a bağlı bulunuyor.

Bölgedeki komutanlardan biri şunları söyledi: “Bu silahlı grupların bölgedeki durumu ağırlaştırması yönünde bir siyasi karar verildiği çok açık. Suriye ordusu ve müttefikleri de ateşkesin çöktüğü değerlendirmesini yapıyor ve yeni aşama için hazırlık yapıyor.”