"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, April 21, 2016

Kuşatılmış bölgelerden yaralı takası- Al-Jazeera Turk

Suriye’de rejimin ve muhaliflerin kuşattığı 4 bölgeden karşılıklı yaralı tahliyesi geçekleşti. Şam’ın kırsalında rejimin müttefiki Hizbullah’ın kuşattığı Zebadani ve Madaya ile İdlib’in kırsalında muhaliflerin kuşatması altındaki Fua ve Kefreyya’dan toplam 500 yaralı tahliyesi tamamlandı.
BM, yaralıların 'acil sağlık bakıma ihtiyacı olduğunu' belirtiyor. Suriye Kızılay Örgütü denetiminde gerçekleşen takasta Ahrar-u Şam grubu denetimindeki Madaya ve Zebedani’den 250 yaralı, rejim yanlısı Fua ve Kefreyya’dan da 250 yaralı takas edildi.
Suriye İnsan Hakları Örgütü’ne (SOHR) göre, takas Suriye’de muhalifler ile rejim bölgelerin arasında sınır teşkil eden Hama kentinin kırsalında gerçekleşti. Gece saatlerinde otobüslerle bölgeye getirilen yaralıların takası bugün gerçekleşti.