"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, April 06, 2016

Suriye ordusundan Halep’in güneyinde karşı saldırı- YDH

YDH- Tasnim haber ajansının bildirdiğine göre Suriye ordusu ve müttefikleri, düzenlediği karşı saldırı ile silahlı grupların eline geçen Halep’in güneyindeki el-Iys ve çevresini militanlardan temizledi.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin karşı saldırısı sonucu silahlı grupların Zorba bölgesindeki savunma hatlarının da kırıldığı belirtilirken, Nusra’nın bu cephede yaşanan başarısızlığı itiraf ederek müttefiklerini herhangi bir direniş göstermeden el-Iys’ı teslim etmekle suçladığı bildirildi.

Tasnim haber ajansına açıklamada bulunan bir saha kaynağı, Rus uçaklarının dün gece el-Iys ve çevresini bombaladığını belirterek Suriye ordusu ve müttefiklerinin de karadan düzenlediği operasyonla el-Iys ve çevresini yeniden kontrol altına aldığını söyledi.

Suriye ordusunun bu cephede 30 tank ve zırhlı araç kullandığı belirtilirken, Rus uçaklarının da Şam Halep yolunun batısıyla İdlib Halep yolu üzerindeki terörist mevzilerini bombaladığı bildirildi.

Öte yandan Suriye ordusu ve müttefiklerinin oluşturduğu operasyon odası, çok yakında kuzey, güney ve batı cephelerinde terörist gruplara karşı cehennem ateşi açılacağını belirterek, silahlı grupların işgali altında bulunan sivillere çatışma bölgelerinden uzak durmaları çağışı yaptı.