"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, April 07, 2016

Kilis'e roket düştü: 3 yaralı- Al-Jazeera Turk

Kilis kent merkezine Suriye tarafından ateşlenen iki katyuşa roket mermisi düştü. Patlamalarda 3 kişi yaralandı.
Sabah saat 08.40'da Suriye tarafından ateşlenen 2 katyuşa roketatar mermisi Yeni Mahalle ve Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne düşerek patladı. IŞİD denetimindeki Suriye'nin Bab bölgesinden atıldığı sanılan Katyuşa mermilerinin ilki Yeni Mahalle'de yaşayan Suriyeli sığınmacıların kaldığı bir eve isabet etti. Buradaki patlamada Suriye uyruklu 2 kişi yaralanırken, yetkililer patlamaya 100 metre uzaklıktaki Kartalbey İlkokulu'nu güvenlik gerekçesiyle tahliye ederek öğrencileri evlerine gönderdi.
Aynı sıralarda diğer katyuşa roketatar mermisi ise Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde yola düşerek patladı. Patlamada yakın noktada bulunan ve henüz adı öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Polisler, bu patlama bölgesi yakınındaki Mehmet Keçik Ortaokulu'nu da güvenlik gerekçesiyle tatil etti ve öğrencileri tahliye etti.