"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, March 09, 2017

ABD'nin topçu birliği Suriye’de- Al-Jazeera Turk

ABD, Rakka operasyonuna destek vermek üzere top donanımı olan bir grup askeri Suriye'ye gönderdi. IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Dorrian, cephenin ön hattında olmayacaklarını belirttiği askerlerin içinde bir topçu birliğinin ve özel kuvvetler askerlerinin olduğunu ifade etti.

Washington Post ve CNN’in de aralarında olduğu Amerikan basın kuruluşları, ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) Rakka operasyonuna topçu desteği vermek üzere Suriye'ye deniz piyadeleri özel harekât komandolarını gönderdiğini söyledi. Söz konusu haberlerde bu adımın ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'le mücadele için istediği yeni planın bir parçası olmadığı ve bir süreden beri değerlendirildiği belirtildi. AFP’ye konuşan bir ABD’li yetkili ise Washington Post’un haberini teyit etti ve 11’inci Deniz Seferi Birliği'ne bağlı gücün 155 mm Howitzers top bataryasını Suriye’ye yerleştirdiğini ifade etti.