"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, March 06, 2017

'Menbic ABD korumasında'- Al-Jazeera Turk

PKK'nın Suriye kolu PYD’nin başını çektiği Menbic Askeri Konseyi, ÖSO ile cephe hattında olan ilçenin batı kırsalın Suriye rejimine bırakarak çekilmesinin ardından bir açıklama yaptı. “Menbic ve kırsalı ABD öncülüğündeki koalisyonun ve Menbic Askeri Konseyi’nin koruması altındadır” dedi.

Menbic’in batısını Suriye rejimi askerlerine bırakarak doğuya doğru çekilen PYD öncülüğündeki Menbic Askeri Konseyi bir açıklama yaparak Menbic ilçesinin Kürtlerle işbirliği halindeki yerel güçler ve ABD öncülüğündeki koalisyonun koruması altına olduğunu duyurdu.

Pazar günü yapılan açıklamada "Menbic ve kırsalının Menbic Askeri Konseyi ve uluslararası koalisyonun koruması altındadır" denildi. Açıklamada, geçen yıl Ağustos ayında şehrin ABD öncülüğündeki koalisyonun desteğiyle Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından IŞİD’den alınmasından bu yana, SDG tarafından oluşturulan Menbic Askeri Konseyi tarafından kontrol edildiği bilgisi de yer aldı.