"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, March 02, 2017

"Rejim 'siyasi geçişi' konuşmayı kabul etti"- Al-Jazeera Turk

Cenevre'deki Suriye müzakerelerine temkinli bir iyimserlik hâkim. Muhalifler, 6 yıldan bu yana bir ilk olarak rejimin siyasi geçiş konusunu ele almayı kabul ettiğini söyledi. Ancak daha aşılması gereken çok sayıda engel var. Rejimin gündeme eklenmesini istediği ancak muhaliflerin karşı çıktığı 'terörle mücadele' konusu bu zorlukların sadece biri.

Suriye’de 6 yıllık iç savaşa siyasi çözüm bulmak için Cenevre’de bir haftadan beri devam eden müzakereler sürüyor. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, bu süre zarfında hem rejimle hem muhaliflerin farklı gruplarıyla çok sayıda ikili toplantı gerçekleştirdi.

Ancak bu görüşmeler, müzakerelerin şekli ve hangi konuların ele alınacağı ile ilgiliydi. Yani müzakerelerin can alıcı konuları henüz masaya yatırılmadı. Fakat, çarşamba günü muhalifler ile de Mistura sonra da muhalifler ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gatilov arasında gerçekleşen toplantılardan sonra yakında 'buzun kırılabileceğinin' işaretlerini verdi.