"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, March 14, 2017

Muhaliflerin katılmadığı Astana görüşmeleri başladı- Al-Jazeera Turk

Suriye’deki ateşkesi sağlamlaştırmaya yönelik Astana görüşmeleri ikili ve üçlü ön toplantılar şeklinde başladı. Garantör ülkeler Rusya, Türkiye ve İran'dan heyetlerin yanı sıra rejim heyeti de toplantılara katılıyor. Rejimin ateşkes ihlallerini ve Rusya’nın garantör olarak sorumluluklarını yerine getirmemesini gerekçe gösteren muhalifler Astana'ya gitmedi. Rusya, muhaliflerin gerekçelerinin inandırıcı olmadığını öne sürerken, Şam rejiminden "Muhaliflerin katılmaması Türkiye'ye sorulmalı" açıklaması geldi.

Suriye’deki ateşkesi sağlamlaştırmaya yönelik Astana görüşmeleri başladı. Garantör ülkeler Rusya, Türkiye ve İran’ın yanı sıra rejimin heyeti de görüşmelere katılıyor. Astana toplantıları için görevlendirilen muhalefet heyeti, ülkede ateşkese rağmen devam eden bombardımanı protesto olarak zirveye katılmama kararı aldı. Ancak Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin güneyindeki muhalif grupların temsilcilerinin görüşmelerin ikinci günündeki toplantıya katılacağını söyledi.