"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, March 20, 2013

Halep’teki Saldırıya Tepkiler Yağıyor- SANA Türkçe

BAŞKENTLER – Bir çok devletin yanı sıra siyasi partiler, Arap hukukçu ve medya mensupları, din adamları ve analistler, silahlı terör gruplarının dün Halep’in Han el-Asel bölgesine düzenledikleri kimyasal başlıklı füze saldırısını şiddetle kınayarak Suriye krizine siyasi çözüm bulma çabalarını baltalamayı hedeflediğini belirtti.
 
Sorumluluk Teröristlere ve Destekleyici Devletlere Düşüyor
TAHRAN – İran, Suriye'deki silahlı terör gruplarının Halep kırsalının Han el-Asel Bölgesine kimyasal maddeler içeren bir füze atmalarını keskin bir dille kınadığını belirterek, insanlığa karşı büyük bir tehlike teşkil ettiğini ifade etti.
 
İran Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Ramen Mehmanperest bugün yaptığı açıklamada; bu gibi suçların ve tekrarlanmasının sorumluluğunun terör grupları ve onları destekleyen devletlerin üstüne düştüğünü vurguladı.
 
İran İslam Cumhuriyetinin Suriye'deki krize diyalog yoluyla siyasi çözümü destekleyen tutumunu yineleyen Mehmanperest; ülkesinin, bölge istikrarının bu siyasi çözüme ciddi bir şekilde bağlı kalma ve destekleme koşullarına dayalı olduğu vizyonunu ifade etti.
 
Mehmanperest; İran’ın tüm uluslararası toplum, kurum ve örgütleriyle birlikte insan hakları örgütlerinin de bu çirkef cinayeti kınamalarına çağırdığını söyledi.

http://sana.sy/tur/237/2013/03/20/473501.htm