"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Saturday, March 30, 2013

Şam notları 1/ Çalınan devrim: Suriye’de ne oldu? (Mehmet Serim- YDH)

YDH-Yıllardır Şam’da yaşayan Gazeteci Mehmet Serim, isyan sürecindeki tanıklıklarını Yakındoğu haber için yazdı.
Giriş
Bu yazı dizisi “Arap Baharı” olarak anılan, Ortadoğu’daki gelişmelerin bir parçası olan Suriye’deki süreci anlatmayı hedefliyor.
Anlatacaklarımız politikayı / dünya siyasetini / haber okumasını bilenler; bunları “doğru kanallardan” takip edenler için yeni şeyler değil.
Yapmaya çalışacağımız şey kolaylıkla ulaşılabilecek bilgileri okuyucu için toparlamak olacak.
Bilinen şeyleri anlatırken okuyucu ile aramızdaki tek fark Suriye’de bulunuyor olmamız itibari ile okuyucunun okuyarak / izleyerek gördüklerini burada bizzat yaşıyor olmamız.
Her anlatacağımız olayı / gelişmeyi yerinde görmedik elbette. Ancak iddiaları birinci kaynaklardan teyit etmeye çalıştık, kimisini yaşadık.
Yerel sosyal dili bildiğimiz ve kişiler, akımlar, olaylara yol açan nesnel ve öznel koşullar, Suriye’de politik hayat gibi konuları da yerinde yaşadığımız için “gerçeği” daha yakından gördüğümüzü sanıyoruz.

http://www.ydh.com.tr/HD11659_sam-notlari-1--calinan-devrim--suriyede-ne-oldu-.html