"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, February 25, 2019

Esad Tahran’da Haminei ve Ruhani ile Temaslarda bulundu- SANA

TAHRAN – Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün Tahran’da İran İslam Devrimi Yüksek Lideri Ayetullah Ali Haminei ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya gelerek bölge ve uluslararası son durum ve gelişmeleri değerlendirdi.
Bölge Devletleri ve Hükümetleri Halklarının Çıkarlarını Savunmalılar
Suriye ve bölgedeki son durum ve gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı el Esad; bölge halklarının çıkarlarını koruyup kollamak için hükümetlerin özellikle ABD olmak üzere Batılı bazı ülkelerin sinsi planlarına uymamaları gerektiğini belirtti.
El Esad devletlerin egemenliğine saygı duyulması ve iç işlerine müdahale edilmemesine dayanan dengeli politikalar benimsenilmesi gerektiğini kaydetti. Hegemonyacı ve sömürücü devletlerin dayatmalarına boyun eğmenin tehlikeli sonuçlarına dikkat çeken el Esad; devletlerin kararlarında egemen olmalarının ve halklarının çıkarlarını savunmalarının öneminin altını çizdi.
Cumhurbaşkanı el Esad Haminei ve dost İran halkını son 40 yılda halkın çıkarlarını kollayan ve her türlü dış müdahaleye karşı bağışıklık kazandırıp güçlü bir devlet inşa etme modeli teşkil eden İran İslam Devriminin 40. yıl dönümünü kutladı.
Görüşmede iki ülke ve halkları arasındaki kardeşlik ilişkileri gözden pekiştirme olanakları gözden geçirildi. El Esad ve Haminei ikili ilişkilerin Suriye ve İran’ın zayıflatılmaları, istikrarlarının bozulması ve tüm bölgede kaosun yayılmasını amaçlayan düşman ülkelerin planlarına karşı mücadelelerinde temel etken olduğunu ifade ettiler.
Kendi yönünden Haminei Cumhurbaşkanı el Esad’ı, Suriye halkını, kahraman ordusu ve silahlı kuvvetlerini teröre karşı kazanılan zaferlerden dolayı tebrik etti. Bu zaferlerin bölgede ABD ve başta İsrail olmak üzere müttefiklerinin bölge ve halklarını hedef alan projelerine çok sert bir darbe indirdiğini ifade eden Haminei; bu süreçte daha fazla ihtiyatlı davranılması gerektiğine dikkat çekti. Haminei çünkü gelecek aşamada söz konusu devletlerin başarısızlıklarına tepki olarak sinsi planlar hazırlayabileceklerine işaret etti.
İran İslam Devrimi Yüksek Lideri Haminei ülkesinin  afiyetini kazanması ve terörü nihai bir şekilde bitirene kadar Suriye’nin yanında duracağını belirtirken Suriye ve İran arasındaki stratejik derinliğe vurgu yaptı.
Her iki taraf özellikle Suriye ve İran’a karşı olmak üzere Batılı bazı ülkelerin bölge ülkeleri ve halklarına karşı izledikleri tırmandırma ve kaosu yayma çabalarına karşı mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi. İki ülke ve halklarının çıkarlarını kollayıp savunma kararlılığından caymanın mümkün olmadığını ifade eden el Esad ve Haminei; bölge ve halklarının sorunlarını çözme ve haklı davalarını savunmaktan hiç bir koşul altında vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Ruhani: Suriye’nin Zaferi Tüm İslam Aleminin Zaferidir
Cumhurbaşkanı el Esad Tahran ziyaretinde İran İslam Devrimi Yüksek Lideri Haminei ile görüşmesinden sonra İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi. Görüşmede el Esad ve Ruhani her iki ülkenin muhtelif alanlarda ilişkilerde vardıkları stratejik düzeyden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.