"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Thursday, December 22, 2011

Irak'ta patlamalar: 63 ölü- Hürriyet

Bombalı saldırılar, Irak’ta Şii Başbakan Nuri el Maliki ile Sünni gruplar arasında yaşanan gerginliğin iyice arttığı günlere denk geldi.

Iraklı yetkililer, Bağdat'ta Şii nüfusun yoğun olduğu 11 mahallede 16 patlama yaşandığını belirtti. Ölü ve yaralı sayısı hakkında çeşitli kaynaklardan farklı bilgiler gelirken, AP haber ajansına bilgi veren güvenlik ve polis yetkilileri, patlamalarda 63 kişinin öldüğünü, 195 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

CNN’e konuşan iki polis yetkilisi patlamaların iki saatlik süre içinde yaşandığını ve dokuz bomba yüklü araç, altı yol kenarına döşenen bomba ve bir havan topu ile düzenlendiğini belirtti. Patlamalar Bağdat’ın ticari ve yerleşim bölgeleriyle, hükümet binalarının bulunduğu noktaları hedef aldı.

Patlamalardan birinin Karrada mahallesinde meydana geldiği, bomba yüklü bir ambulans kullanan saldırganın, aracı hükümet binalarının yakınında havaya uçurduğu belirtildi. Bu patlamada 18 kişi hayatını kaybetti...