"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, December 19, 2011

Türkiyeli Heyet: Suriye Halkı Kriz Karşısında Yalnız Değil- SANA Türkçe




ŞAM – Suriye’ye bir ziyarette bulunmakta olan Türkiyeli öğrenciler heyeti Türkiye halkının Suriye halkının yanında durduğuna işaret ederek iki halkı bir araya getiren güçlü ve derin dostluk bağlarını hiç kimsenin bozamayacağını ifade ettiler.

Türkiye’de birçok üniversiteden bir araya gelen 40 öğrenciden oluşan heyet üyeleri Suriyeli öğrencilerle yaptıkları bir söyleşide Adalet ve Kalkınma Partisinin Suriye ile ilgili izlediği politikayı reddettiklerini dile getirdiler.

Adalet ve Kalkınma Partisinin Suriye ile ilgili gerçekleri bulandırarak Araplara ve Müslümanlara yönelik saldırılara katılmış olduğunu belirten heyet üyeleri bu politikaların Türkiye sokağı ve halkın özlemleri ile uyuşmadığını beyan ettiler.

Öğrenci ve gençlik örgütlerine Suriye’de yaşanan gerçekleri dünya çapında gün ışığına çıkarmak için çabaları birleştirme çağrısında bulunan Türkiyeli öğrenci heyeti üyeleri bu ziyaretlerinin Suriyeli kardeşleriyle bir araya gelerek Suriye halkını desteklemekle ilgili çabaları birleştirme, karşılıklı görüş alışverişi yaparak tartışma ve ortak fikirlerle harekete başlamak amacını taşıdığını aktardılar.

Suriye halkının özellikle de öğrenci kesiminin büyük bir bilince sahip olduğunu belirten Türkiyeli heyet üyeleri; Suriye’ye zarar vermek ve içişlerine müdahale etmek isteyenlerin bu bilice çarparak başarısız olacağını dile getirdiler...