"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Tuesday, December 20, 2011

Onlarca Terörist Ele Geçirildi- SANA Türkçe









İLLER – Güvenlik Birimleri, vatandaşları korkutan, katleden ve sabotaj eylemlerinde bulunan silahlı terör gruplarına yönelik kovuşturması kapsamında dün gece Dera ilinin Kuzey Doğu Kırsalında silahlı bir terör grubuyla çatışmaya girdi.

Güvenlik birimleri, onlarca teröristi silah ve mühimmatlarıyla ele geçirmeyi başarırken 5'ini etkisiz hale getirdi.

Dera Valiliğinden yetkili bir kaynak SANA muhabirine yaptığı açıklamada, operasyonda otomatik tüfekler, pompalı silahlar, büyük miktarda el ve el yapımı bombaların yanı sıra bomba yapımında kullanılan fünye, uzaktan kumanda cihazları gibi malzemeler ve askeri mühimmat yakalandığını açıkladı.

Kaynak operasyonda ayrıca, silahlı grupların terör eylemleriyle ilgili önemli bilgilerle yüklü dizüstü bilgisayarlar, kameralar, gelişmiş iletişim araçları ve gece dürbünleri ele geçirildiğini açıkladı.

Terör Kurşunlarıyla Yaralanan Yüzbaşı Şehit Oldu

Hama'da vatani görevini yerine getirdiği sırada silahlı terör gruplarının kurşunlarıyla yaralanan Asayiş güçleri mensubu Yüzbaşı Talal Hasan el-Ömer bugün şehit oldu.

Teşrin Askeri Hastanesinden Tıbbi Kaynaklar, Şehit el-Ömer'in göğsünden ve boynundan aldığı isabetler sonucu 13 Aralıkta hastaneye kaldırıldığını ve yoğun bakıma alındığını bildirerek Yüzbaşı el-Ömer'in bu sabah aldığı yaralardan etkilenerek kalp ve solunumun durması sonucu şehit olduğuna işaret etti.

Yebrud el-Cibbe Bölgesinden olan Şehit Yüzbaşı el-Ömer, evli ve iki çocuk babası.