"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, December 14, 2011

Suriye ile azalan ticaret, 8 milyar dolarlık kayba neden olur- Zaman



Türkiye-Suriye İşadamları Derneği Başkanı Oktay Tarhan, Türkiye'nin Suriye'nin tepkisel hareketinden dolayı Türkiye'nin iki şekilde zarar gördüğünü ve göreceğini belirterek, ''Türkiye ile Suriye arasında yapılan ticaretin ve bu ülke üzerinden yapılan transit ticaretin azalması, Türkiye için 7-8 milyar dolar gibi çok büyük kayba işaret etmektedir'' dedi.


Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile en uzun sınıra sahip olan Suriye'de, çok sayıda Türk vatandaşının akrabasının bulunduğunu anımsatarak, ''Suriye, ticari anlamda da kayıt içi ve kayıt dışı çok sıcak ticari ilişkilerin kurulduğu kurulabildiği bir pazardır, bizim için. Bölgeden günübirlik git gellerle dahi özellikle son 2 yılda çok ciddi bir canlanma yaşanmış. Başta Gaziantep, Hatay, Mardin ve Kilis olmak üzere bölge ekonomisinde ve turizminde çok ciddi gelişmeler kat edilmiştir'' dedi.

Türkiye-Suriye ticari ilişkilerinin son 5 yılda ciddi düzeyde arttığına dikkati çeken Tarhan, ''2007 sonu itibarıyla 995 milyon dolar olan ticaret hacmi, 2010 sonunda 3 yıl gibi bir sürede 2.5 milyar dolar seviyesine yükseldi. Yapılan karşılıklı açıklamalara göre, 2011 yılı için iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3 milyar dolara çıkarılması hedefleniyordu'' diye konuştu...