"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Monday, December 19, 2011

Öğrenci toplulukları temsilcileri Suriye’deki temaslarına devam ediyor- TGB






İlk olarak Müslüman ve Hıristiyanların kardeşçe yaşadığı Malula yerleşiminde bulunan ve 1. yy a ait kilise gezildi.
TGB Suriye Devlet Televizyonunda

Gün içerisinde gezilerine devam eden grubu Suriye basını yalnız bırakmadı ve Türk öğrencilerle sürekli olarak röportaj yapıldı. Ortak düşman emperyalizme karşı Suriye halkının kararlı direnişinin arkasında ve bu mücadeleye destek olduklarını vurguladılar.

TGB Genel Başkanı İlker Yücel ve öğrenci temsilcilerinden oluşan on kişilik bir grup akşam saatlerinde Suriye devlet televizyonunda uzun bir programa katıldılar. Programda Türkiye halkının kendi değerlerini sonuna kadar savunduğunu Recep Tayyip Erdoğan'ın ise BOP eşbaşkanlığı görevi gereği bu değerlerin tamamen karşısında durduğunu belirten İlker Yücel Suriye halkından şu rica da bulundu AKP hükümeti ve Türkiye halkının ayrımı yapılmalıdır. Söz alan öğrenci temsilcileri Türkiye'ye döndüklerinde izlenimlerini üniversitelerde öğrencilere aktaracaklarını bildirdi ve Suriye halkının birlik ve bütünlüğünün aynı zamanda Türkiye halkının da birlik ve bütünlüğü olduğunun vurgusunu yaptı.