"And I have found both freedom and safety in my madness, the freedom of loneliness and the safety from being understood, for those who understand us enslave something in us. But let me not be too proud of my safety. Even a Thief in a jail is safe from another thief. "

Khalil Gibran (How I Became a Madman)

Lübnan Marunîleri / Yasin Atlıoğlu

NEWS AND ARTICLES / HABERLER VE MAKALELER

Wednesday, November 15, 2017

Hariri: Önümüzdeki 2 gün içinde Beyrut’a döneceğim- Eş-Şark El-Avsat

Kısa süre önce istifa ettiğini duyuran Lübnan Başbakanı Saad Hariri, görevinden ayrılmasına yönelik gerekli anayasal prosedürleri başlatmak için 2 gün içinde Beyrut’a döneceğini duyurdu.
Hariri, salı günü sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Ben çok iyiyim. İnşallah döneceğim. Ailem gibi olan Suudi Arabistan hayırlı bir ülke” ifadesini kullandı.
Lübnan Başbakanı, geçen pazar televizyonda yayınlanan söyleşisinde ülkede çok fazla baskı olduğunu ve istifasını bizzat Cumhurbaşkanı Avn’a sunması gerektiğini bildiğini söylemişti. Bunu Lübnan’a döner dönmez yapacağını kaydetmişti. Lübnan Cumhurbaşkanı Avn’ın anayasaya uyduğunu ve buna saygı duyduğunu ifade eden Hariri kendisinin istifayı kabul etme ve etmeme hakkı olduğunu belirtmişti.
Kendi hür iradesiyle istifa ettiğine dikkat çeken Hariri bununla olumlu bir etki yaratmak istediğini, Lübnan için korktuğunu ve kararından vazgeçmeyi kendine saygısızlık olarak gördüğünü vurgulamıştı.
Lübnan Başbakanı Hariri, son yaptığı açıklamada tehdit edildiğini belirterek çevresinde bir güvenlik duvarı örülmesi gerektiğini ifade etti. Hariri “Benim asıl görevim Lübnan’ı korumak, Kendi hayatımı önemsemiyorum” dedi.